Zorg over groeicijfers corona in Flevoland


"Ik ben wel bang voor strakkere maatregelen". Die woorden citeert Omroep Flevoland op de website vanuit een radiogesprek, dat classis-predikant Klaas van der Kamp vrijdag voerde bij de omroep in Lelystad. Marije de Bie heeft het artikeltje geschreven. Ze citeert verder: "Bij nieuwe maatregelen kun je minder contact met elkaar maken en minder mensen ontmoeten." Juist de gemeenschap is belangrijk in een kerk, aldus Van der Kamp voor de omroep. "Als je niet bij elkaar kunt komen, dan wordt dat gemist. Dan raak je van elkaar vervreemd."


De omroep gaat ook in op de gemeentezang. Het kerkelijk seizoen is na de zomer net van start gegaan. Verschillende kerken gaan op uiteenlopende manieren met de coronaregels om. Zo wordt in Emmeloord niet in de kerk gezongen, op Urk wel en in bijvoorbeeld Tollebeek hebben ze voor een tussenvorm gekozen. Daar wordt aan het einde van de dienst gezongen.

"Vooral ventileren is belangrijk," aldus Van der Kamp. "Tijdens de startzondagen zijn ook wel veel buitendiensten gehouden. Dan heb je een betere ventilatie. Dat is één van de criteria om bij elkaar te kunnen komen."

Voor beelden van het interview: klik hier

Foto: Fragment van het interview