Foto: de goede persoon op de goede plek (archieffoto, associatief gekozen)

VACATURES, VOORGANGERS EN VOORBIJGANGERS    

 

Het mobiliteitsbureau van de Protestantse Kerk organiseert in samenwerking met drie classis een zogenaamde ‘themamiddag over beroepingswerk en mobiliteit’. Men wil op 26 september het gesprek aangaan met beroepingscommissies, kerkenraadsleden en pastores over opzet en effect van het beroepingswerk.

Er zijn signalen dat het beroepingswerk in de Protestantse Kerk in Nederland moeizaam verloopt. Met name in regio’s als het Noorden en Zuiden. Dit is de aanleiding voor het Mobiliteitsbureau en de classes Fryslân, Groningen-Drenthe en Overijssel-Flevoland om bij wijze van experiment een Themamiddag beroepingswerk te organiseren.

Deze middag heeft een tweeledig doel. Het eerste is om de problematiek van de stagnatie nader te verkennen. De organisatie is benieuwd naar ervaring en visie hierop. Wat is nodig? Wat helpt? Wat werkt niet? Er is veel kennis en expertise bij predikanten en gemeenten om te delen.

 

Leidende vragen hierbij zijn: waar lopen beroepingscommissies in de praktijk tegenaan? Wat zijn belemmerende factoren voor pastores? En hoe kunnen pastores en gemeenten tot vruchtbare werksituaties komen? Welke aanbevelingen en suggesties zijn er over en weer?

 

Het tweede doel is om vacante gemeenten de gelegenheid te geven zichzelf kort te presenteren en in contact te brengen met proponenten, predikanten, predikanten buiten vaste bediening, emeriti en kerkelijk werkers. Mogelijk om nader met elkaar kennis te maken of om met elkaar mee te denken: misschien schiet u de naam van een geschikte kandidaat te binnen.

 

Wie belangstelling heeft mag zich aanmelden bij het Mobiliteitsbureau. Er is ruimte voor maximaal 12 beroepingscommissies, dan wel vertegenwoordigingen van gemeenten van maximaal 3 personen. Met het oog op het verzorgen van koffie en thee zien we ook van pastores de aanmelding graag tegemoet. Aanmelden kan tot 19 september a.s. De bijeenkomst vindt plaats in de Goede Herder Kerk, Lomanlaan 2 te Hoogeveen. Het programma loopt van 13.30 uur tot 17.30 uur. 


Programma

Inloop                                                                        13.00 uur
          (eventueel kunnen deelnemers achtergrondinformatie aanreiken)
                                                                     

  • Plenaire presentatie van de problematiek                   13.30 uur
  • Inventarisering en gesprek                                       14.00 uur
  • Presentatie aanwezige beroepingscommissies             14.30 uur
  • ‘Marktplein’ met thee                                                15.30 uur
  • Uitwisseling ervaringen - suggesties                           17.00 uur
  • Einde                                                                       17.30 uur

 

Voor wie: beroepingscommissies, proponenten, predikanten, predikanten buiten vaste bediening, emeriti en kerkelijk werkers 

Wanneer: dinsdag 26 september 2023 vanaf 13.00u

Waar: Goede Herder Kerk, Lomanlaan 2, Hoogeveen

Aanmelding: arbeidsbemiddeling@protestantsekerk.nl