Predikantes uit regio doen mee met symposium over klimaat

De protestantse predikante ds. Thea de Ruijter uit Dronten en de Nederlands-gereformeerde predikante ds. Janneke Burger uit Enschede werken mee aan een symposium over klimaatverandering in Utrecht.

Op donderdag 13 april as wordt er speciaal voor predikanten en kerkelijk werkers een symposium georganiseerd over de vragen rond klimaatverandering en duurzaamheid. Collega’s vragen zich steeds vaker af: hoe kan ik deze thema’s aan de orde stellen in de gemeente? Wat is een goede aanpak, een goede (theologische) insteek? Hoe ga je om met weerstanden en polarisatie? Die vragen staan centraal tijdens het symposium.

De bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van de werkgroep ‘Eenvoudig leven’, A Rocha Nederland en de Theologische Universiteit Kampen/Utrecht. De studiemiddag is opgebouwd rond drie thema’s, waarop telkens een wetenschapper en een co-referent uit de gemeentepraktijk zullen reageren.

Econoom Paul Schenderling en predikant Janneke Burger zullen spreken over ‘De harde feiten’.

Bijzonder hoogleraar Jaap Dekker en predikant Thea de Ruijter presenteren in de tweede ronde een theologische reflectie op hoop in de klimaatcrisis.

Organisatiekundige Nadine van Hierden en theoloog Sake Stoppels bespreken tenslotte de vraag: ‘Hoe ga je om met weerstanden in de gemeente?’


Meer informatie en het aanmeldformulier zijn te vinden op de website van Theologische Universiteit Kampen|Utrecht: klik hier. De bijeenkomst vindt plaats aan de Plompetorengracht 3 te Utrecht; de tijd: donderdag 13 april 2023, van 13.30 tot 17.00 uur.

Foto: In het tropenmuseum in Amsterdam is deze 'oplosbare jurk' te zien. De kledingindustrie is een vervuilende industrie, waarvan de overblijfselen nog lang op onze planeet achterblijven. Ontwerper Scarlett Yang ontwierp deze oplosbare jurk van een eigen gemaakt bio plattic van algen en water. De jurk lost nog tijdens de tentoonstelling in het tropenmuseum helemaal op.