Ina Brouwer stopt met Hoogtij

Ina Brouwer – Snippe stopt als verslaggever bij RTV-Oost. Sinds 1996 was zij als redacteur aan de regionale omroep verbonden, met als specialisme kerk en samenleving. Ze maakte onder meer de radiorubriek Hoogtij, waarin vele kerken en religieuze activiteiten voorbij kwamen. Na 40 jaar stopt ook dit bij kerkgangers bekende radioprogramma dat op zondagochtend te beluisteren was.

Ina Brouwer uit Almelo begon haar loopbaan als stadsverslaggever voor dagblad Tubantia in 1979. Ze werkte ook als rechtbankverslaggever en als lerares Duits. Sinds 1996 was ze onlosmakelijk verbonden met RTV-Oost in Hengelo. Bij de jongste reorganisatie van RTV-Oost heeft ze laten weten na 27 jaar met het werk te willen stoppen. Op 8 januari is de laatste uitzending.

RTV-Oost herziet het komende jaar de programmering. Het religieuze programma Hoogtij verdwijnt en daarmee komt er een einde aan de interviews waarin Ina Brouwer mensen uit de regio aan het woord liet komen. Daarvoor in de plaats komt er een breder programma met ook korte nieuwsblokjes op de zondagochtend. Er worden ook columnisten benaderd die in drie minuten een richtinggevende en tegelijk relativerende tekst uitspreken. Bas Treffers gaat het programma presenteren en samenstellen. 

Foto: Ina Brouwer spreekt de kring van kerken Overijssel toe tijdens een samenkomst bij RTV-Oost (oktober 2022)