Foto's: beelden van de editie in 2021

Meld je voor inspiratiefestival Terschelling


Onder het motto 'Geloven in beweging' vindt van 20 t/m 22 oktober het Inspiratiefestival op Terschelling plaats. Het is het moment om - samen met je kerkenraad , vrienden of gemeenteleden - geestelijk uit te waaien en op zoek te gaan naar nieuwe inspiratie.

Het Inspiratiefestival Terschelling is dé ontmoetingsplek voor vernieuwende initiatieven op het gebied van geloof, kerk en samenleving. Deelnemers uit de volle breedte van kerk en samenleving kunnen zich een weekend lang laten inspireren door een gevarieerd programma in kerken, duinen, bos en strand. Het programma biedt een mix aan activiteiten die een opfrisser zijn voor persoonlijk geloof en kerkelijke praktijk. 

Om een paar namen te noemen: prof. Henk de Roest spreekt over toekomstgericht kerkzijn; publicist Arjan Broers pleit voor een wijsheidscultuur boven een kenniseconomie; Margo Jonker e.a. voeren tafelgesprekken in de lijn van Luther; Joost Röselaers en Bianca Groen gaan in op het slavernijverleden; ds. René de Reuver en wereldraadlid ds. Karin van den Broeke spreken over de wereldwijde kerk.

Verder zijn er (meezing) concerten, spirituele wandelingen, (interactieve) theatervoorstellingen, boekpresentaties, meditaties op de getijden, vieringen in kerk en kroeg, lezingen, bibliodans en veel muziek en cultuur. 

Het festival is bijzonder geschikt om als groep te beleven. Je kunt je inschrijven met je kerkenraad, predikantenteam, commissie, bijbelstudiegroep, vrienden- of vriendinnengroep, familie, jongerenteam, college van kerkrentmeesters of diakenen of werkgemeenschap.

Het Inspiratiefestival wordt georganiseerd door de kerken op Terschelling, in samenwerking met de Protestantse Kerk, de Protestantse Theologische Universiteit en de Raad van Kerken Nederland. Meer informatie en aanmelden via inspiratiefestival-terschelling.nl.