Promotie ds. Rienke Vedders-Dekker

Ds. Rienke Vedders-Dekker, predikante in Diepenheim, hoopt donderdag 27 juni om 11.00 uur te promoveren in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit te Groningen, building 1112, kamer 0159 aan de Broerstraat 5.

Haar proefschrift gaat over de betekenis van de kerk, in het bijzonder het diaconaat ten behoeve van kwetsbare ouderen in een veranderende samenleving. Titel van de dissertatie luidt: ‘Hoe kostbaar is een kwetsbaar mens: kwetsbare ouderen, diaconaat en de wmo’.

Het blad Elisabeth interviewde Rienke anderhalf jaar geleden over haar werk in een zorginstelling in Almelo. ‘Iedereen wil gezien en gehoord worden’, tekende het blad op uit haar mond. ‘Als je wilt weten wat het leven de moeite waard maakt, dan is daar volgens mij geen standaardantwoord op te geven. Maar het is voor iedereen wel belangrijk dat je gezien en gehoofd wordt als volwaardig persoon, ongeacht beperkingen en leeftijd’.

Ds. Rienke Vedders – Dekker werkt als predikant/geestelijk verzorger en is voorzitter van de adviesgroep Ethiek en lid van de Kennisgroep palliatieve zorg voor zorgorganisatie Carintreggeland. Binnen de synode van de PKN vertegenwoordigt ze met een collega-geestelijk verzorger het categoriaal pastoraat.