Protestantse wijkgemeente neemt afscheid van Hessenwegkerk in Heemse

De Hessenwegkerk in Heemse is per 1 juli verkocht aan de Gereformeerde Kerk Nederland te Hardenberg (een verbijzondering van de vroegere Gereformeerde Kerk vrijgemaakt). Daarom neemt de wijkgemeente Heemse van de Protestantse Kerk afscheid van het kerkgebouw dat jarenlang voor velen een kerkelijk thuis is geweest. De Witte- of Lambertuskerk te Heemse zal vanaf dat moment de vierplek zijn voor de protestantse gemeente.

Op zaterdag 22 juni is er van 10 tot 14 uur een open dag met verschillende activiteiten. Op zondag 30 juni zal dan om 10 uur de laatste kerkdienst van de protestantse gemeente in het gebouw plaatsvinden.

Op 22 juni staan onder meer de volgende activiteiten op het programma:
* Orgelspel van de organisten Anneke Hamberg, Klaas Gerrits, Hennie Davenschot en Kees Bakker.
* Foto’s van vroeger zijn doorlopend via een powerpoint te bekijken.
* Er is een puzzeltocht voor kinderen door de kerk.
* Er is een totale leegverkoop van de zolder en kelder.
* Er is een herinneringstijdschrift verkrijgbaar.
Vanzelfsprekend is er koffie en thee. En in het kader van de goede doelen biedt Teenz jeugd aan het interieur van auto’s schoon te maken en fietsen te reinigen.  

Het kerkgebouw met zalencomplex De Esch is van 1951 en nadien in 1968 nog uitgebreid. De kosterwoning is van 1952. Het gebouwencomplex stond op Funda benoemd als 5100 vierkante meter groot. Daarbij hoort een parkeerterrein van 3395 vierkante meter.