Kies voor theologie


De Theologische Universiteit van de Protestantse Kerk heeft de inschrijving geopend voor het nieuwe studiejaar. Om zoveel mogelijk studenten te werven probeert de PTHU een bericht te laten opnemen in de kerkbladen, gericht op die jongeren die geslaagd zijn voor hun examen om mogelijk de theologie als vervolgopleiding te overwegen. Hieronder de tekst die men zou kunnen plaatsen:

Geslaagd? Gefeliciteerd!

 

Beste scholier,

 

Heb je je diploma behaald? Van harte gefeliciteerd! Eerder dan gedacht heb je nu vrije tijd na al die schooljaren voordat je in september begint aan een nieuwe opleiding. Heb je al gekozen wat je gaat doen? Of twijfel je nog?

 

Omdat je nu dit bericht in de kerkblad aan het lezen bent, heb je vast iets met de kerk en de Bijbel. Heb je er wel eens over nagedacht om van geloof je werk te maken? Om iets te betekenen in de kerk? Om theologie te gaan studeren?  

 

Tijdens de studie Theologie kijk je hoe de Bijbel door de eeuwen heen is uitgelegd en naar wat theologen te zeggen hadden en hebben. Je bestudeert hoe kerkelijke gemeenschappen ontstonden en hoe religie grote invloed heeft gehad op de vorming van onze samenleving. Ook verdiep je je in de psychologische, filosofische, culturele en historische aspecten die van invloed zijn op de geschiedenis ontwikkelingen binnen en buiten de kerk. Je leert onderzoeken, analyseren, reflecteren en adviseren. 

 

Lijkt dit je wat? Kijk dan eens op www.pthu.nl

 

Hartelijke groet,

Annemarie Goossens en Bastiaan Kobes
Studie-adviseurs van de Protestantse Theologische Universiteit