E-flits - februari 2020 -  

Gratis e-flits uit de classis Overijssel-Flevoland met informatie over classis en regio.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Classisvergadering
De classis komt bij elkaar op dinsdag 25 februari. De afgevaardigden spreken over een visienota; de nota geeft een aanzet voor het beleid van de landelijke kerk. Bestuurlijk secretaris Nynke Dijkstra-Algra is daar bij. Verder komt KerkinActie op bezoek om te vertellen over de relatie van de classis met Zuid-Afrika.

Bijbelmaand
Diverse organisaties, waaronder het bijbelgenootschap, hebben deze periode als de Maand van de Bijbel gelanceerd. De classispredikant houdt een presentatie over Bijbel en bijbelvertalingen in Bathmen op dinsdag 4 februari.

Burn-out
Veel mensen, ook predikanten, krijgen in hun leven met werkdruk en stress te maken. Johan het Lam, predikant in Harderwijk, kent die gevoelens, hij heeft een burn-out gehad. Hij heeft er zeer herkenbaar over geschreven in het boek 'Schaap met vijf poten'. Zijn twee dochters, de psychotherapeut Machteld Mantel-Het Lam uit Zwolle en de huisarts Janneke het Lam uit Ridderkerk hebben er commentaar bij geschreven. Voor een uitvoerig relaas: klik hier.

Vroomshoop
In het oostelijk deel van de classis zijn veel gemeenten vacant en veel gemeenten hebben een kleine formatie. Daarom organiseert de classis een ontmoeting om te kijken of er verdere samenwerking en afstemming mogelijk is. Welkom op 16 maart in Vroomshoop. Klik hier.  

Staphorst Rank
De hervormde gemeente Staphorst De Rank werkt aan ingrijpende veranderingen. De kerk wordt uitgebreid en verbouwd. Idee achter de aanpassingen is het faciliteren van ontmoetingen op moderne leest. Klik hier.

Dementie
Er is één lied in het liedboek van Ria Borkent dat voor demente mensen geschreven schijnt te zijn, lied 786: 2. Dat vertelde ds. Gerhard Kruisinga van het Zonnehuis in Zwolle tijdens een werkgemeenschap (klik hier). De zorgpastores kwamen onlangs ook apart bij elkaar in Hellendoorn. Ze zoeken verdieping van de relatie met de kerk (klik hier).  

Skylge
De wervingscampagne is begonnen van de inspiratiedagen voor kerkenraadsleden, pastores en geïnteresseerden die plaatsvinden op 16, 17, 18 oktober 2020 op het Waddeneiland Terschelling (Skylge in het Fries). Een weekend waarin PKN en Universiteit nauw samenwerken. Er worden ook deelnemers uit de classis Overijssel-Flevoland verwacht. Het programma belooft de fine de fleur van kerkelijk Nederland bij elkaar te brengen. Zie de website van het inspiratiefestival.   

Beroepingswerk
Het team mobiliteit geeft op drie plaatsen in Nederland voorlichting over het beroepingswerk op 18 maart 2020. Handig als je als gemeente vacant bent of binnenkort vacant wordt. Klik hier.  

Gastvrij  
De column van de classispredikant op de tweede zondag van februari voor RTV-Oost gaat over ‘de gastvrije kerk’. Het sluit aan bij de verkiezing van de meest gastvrije kerk van Oost-Nederland, waarvoor men zich nog kan inschrijven tot 15 februari (klik hier).

Sacks
Het dagblad Trouw schreef een lovende recensie over het boek Sjemoot (Exodus) van Jonathan Sacks (klik hier). Een voltreffer dus voor de classicale werkgroep Kerk en Israël die er op 2 maart een symposium over houdt in Hellendoorn. Klik hier.  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
De e-flits verschijnt maandelijks. Dit is jaargang 2, nr. 6 (februari 2020).
Wilt u deze mails niet ontvangen? U kunt zich uitschrijven via k.vanderkamp@protestantsekerk.nl
Wilt u een ander mailadres toevoegen voor een gratis e-flits, dan kunt u zich op hetzelfde adres aanmelden.