E-flits – december 2018 - 

Vanuit de classis Overijssel-Flevoland bieden we u maandelijks een gratis e-flits aan met informatie over de regio. 

We wensen u gezegende kerstdagen toe. 
________________________________________________________________________

Voedselbank
Rooms-katholiek vicaris Ronald Cornelissen en protestantse classispredikant Klaas van der Kamp hebben samen een video opgenomen ter ondersteuning van de campagne voor de voedselbank. Doel is minder gefortuneerde gezinnen te helpen kerst te vieren. Klik hier

Experimenteel 
Het verhaal van kerst heeft ons meer te bieden dan wij er als kerk van maken. Over die uitdagende zin gaat een experimentele kerstviering in de Oude Kerk van Enschede op 24 december 22.00 uur. Ds. Oane Reitsma, ds. Jacco Zuurmond en ds. Klaas van der Kamp gaan in op de verschuivingen van de kerststal naar het preekgestoelte, van de kerststal naar de kerk. 

Escape-room 
Ds, Karolien Zwerver van de protestantse kerk van Raalte heeft voorafgaand aan kerst een heuse escape-room ingericht. Mensen kunnen tegen betaling van vijf euro zich overgeven aan het ontsnappingsspel met als doel het kindje Jezus veilig in de handen van moeder Maria terug te brengen. De opbrengst van de actie gaat naar Serious Request. Klik hier. 

Streektaal
 
RTV-Oost zendt rond de kerstdagen een oecumenische kerstnachtdienstviering uit in de streektaal. De opnames worden gemaakt in de gereformeerde kerk van Zwartsluis op zaterdagavond 22 december om 19.30 uur. Uitzending diverse keren met de kerstdagen. 

Schrijfster
Els van Diggele, schrijfster van het boek ‘Wij haten elkaar meer dan de Joden’ geeft een lezing op 12 december om 19.30 uur in Losser waaraan ook de classicale werkgroep Kerk en Israël meedoet. Klik hier.

Commentaar 
Het breed-moderamen stelt een commissie in die de studieplannen van predikanten en kerkelijke werkers van commentaar voorziet. Verder heeft het breed-moderamen een classicale vergadering voorbereid op 12 december, waar een voorzitter van het classicaal college van visitatoren wordt voorgedragen en waar gesproken wordt over de inzet van kerkelijk werkers. Klik hier. 

Trends
Klaas van der Kamp schreef voor het magazine ‘Groei’ over trends in het geloof: geloven zoekt beleving, geloven zoekt de heelheid van het leven, geloven is assertief. Tien trends. Klik hier. 


___________________________________________________________________________

De e-flits verschijnt maandelijks. Dit is jaargang 1, nr. 4 (december 2018). 
Volg ons op twitter ‘classispredikan1’ voor dagelijkse berichten.
Check regelmatig de website www.klaasvanderkamp.nl voor achtergronden. 

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich uitschrijven via k.vanderkamp@pkn.nl. Wilt u een ander mailadres toevoegen voor een gratis e-flits, dan kunt u zich op hetzelfde adres aanmelden.