Columns voor RTV-Oost

Als Protestantse Kerk in Overijssel-Flevoland zijn we zuinig op de relaties met de media. Bij omroep Flevoland doe ik mee in de mediaraad. En voor RTV-Oost verzorg ik columns op de radio en we werken met collegae mee aan de productie van enkele televisieprogramma's op de kerkelijke hoogtijdagen met Kerstfeest, Pasen en Pinksteren. Het gaat om de programma's: Kerstnachtdienst in de streektaal; Passie in de provincie en Talen naar geest. 

De column voor RTV-Oost wordt iedere tweede zondag van de maand uitgezonden in het programma Ziezo Zondag van Dorothy Oosting. Zij maakt een programma waarin muziek voor de luisteraar centraal staat. Het programma wordt uitgezonden van 10.00 uur 's ochtends tot 13.00 uur; omstreeks 10.20 uur is er een columnist. Er zijn vier afwisselende columnisten: Annie Schreijer - Pierik (Europarlementariër uit Hengevelde / Brussel), Sabine Uitslag (bestuurder / zangeres / voormalig lid tweede kamer uit Welsum, geboren in Vriezenveen), Jan Riesewijk (acteur uit Losser) en ik. Iedere tweede zondag van de maand ben ik aan de beurt. 

Benieuwd wat je in vier minuten kunt zeggen voor een algemeen publiek? Klik hieronder en je leest teksten waarmee ik probeer een breder gehoor te bereiken. 

Column februari 2019 over 'dwalen'
Column maart 2019 over 'pasje'
Column april 2019 over 'nieuw leven'
Column mei 2019 over 'moederdag'
Column juni 2019 over 'in de geest van'
Column juli 2019 over 'karkpruveri'je'
Column augustus 2019 over 'temperatuurstijging'
Column september 2019 over 'aankopen via internet'

Trouwens ook voor het huis-aan-huis-blad De Brug verzorgen we met een groep van pastores in de regio Kampen een periodieke column. Ds. Guus Labooy uit IJsselmuiden Hoeksteen heeft het initiatief genomen. Ds. Wilbert Dekker uit Kampen doet mee, pastores uit de rooms-katholieke en de gereformeerd-vrijgemaakte traditie en ik dus. Iets van lezen? 

Column januari 2019 over 'deuren van de supermarkt'
Column mei 2019 over 'vrijheid'

Foto hieronder: advertorial van RTV-Oost over column