Foto: dr. Henk Dijkgraaf (foto linkedIn)

Rijssenaar wordt hoofdredacteur Waarheidsvriend


Het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk in Nederland heeft dr. Henk Dijkgraaf (52 jaar) uit Rijssen benoemd tot hoofdredacteur van het weekblad De Waarheidsvriend. Henk Dijkgraaf is als ouderling (wijk 6) verbonden aan de hervormde gemeente te Rijssen, de wijk waar ds. Elsman als wijkpredikant actief is.  

Dijkgraaf treedt in de voetsporen van Piet Vergunst uit Apeldoorn die de functie vanaf 1 januari 2002 invulling gaf. Daarvoor was Jan van der Graaf uit Huizen hoofdredacteur van het modaliteitsblad.

Het is de bedoeling dat de benoeming ingaat op 1 augustus 2024. Piet Vergunst, de afscheid nemende hoofdredacteur, zal hem nog inwerken. Ds. Jan Verhoeven uit Apeldoorn, voorzitter van de Gereformeerde Bond sinds 2021, introduceert de nieuwe voorman van zijn organisatie op de website.

De website meldt dat Henk Dijkgraaf veel ervaring heeft opgebouwd in het onderwijsveld. De plaatsen waar hij werkt zijn grotendeels te vinden in de classis Overijssel-Flevoland. Dijkgraaf is momenteel leraar Engels en klassieke talen aan Scholengemeenschap De Passie te Wierden (2015-heden). Eerder was hij betrokken bij de vernieuwing van het curriculum Engels aan de Pieter Zandt Scholengemeenschap te Kampen (2012-2015). Ook was hij onder andere coördinator van de vakgroep Engels aan het Talencentrum van de Universiteit van Twente.

Dr. Dijkgraaf behaalde cum laude zijn mastertitel in de Engelse taal- en letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarna promoveerde hij, eveneens cum laude, in hetzelfde vakgebied aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.
Naast zijn expertise als docent Engels is de nieuwe hoofdredacteur geïnteresseerd in geschiedenis, theologie en filosofie.