Foto: Martin Zoer 

Nieuwe diaconale consulent voor Overijssel

Martin Zoer is begonnen als nieuwe diaconale consulent voor Overijssel en voor Drenthe. Hij volgt Jaantje Vink op, die een tijdlang Overijssel heeft waargenomen. Daarvoor werkte Evelien Vrolijk in deze regio. Met zijn aanstelling voor Kerk in Actie krijgt het diaconaat weer een eigen gezicht in de regio. 

Martin Zoer werkt vanuit zijn woonplaats Schoonebeek. Hij heeft een ruime maatschappelijke ervaring, onder meer in het verzekeringswezen. Hij verbleef twee jaar in de kloostergemeenschap Taizé waar jaarlijks duizenden jongeren van over de hele wereld neerstrijken om zich te wijden aan bezinning en gebed. Martin kent ook het kerkelijke, protestantse leven door en door. Hij is geboren in Hoogeveen. 

De diaconale consulent is aanspreekpersoon voor onder meer diakenen, leden van zwo-commissies en missionaire werkgroepen. Martin Zoer hoopt de komende tijd de plaatselijke vrijwilligers persoonlijk te ontmoeten. Wie met hem in contact wil treden kan bellen of mailen. Mailadres: m.zoer@protestantsekerk.nl, telefoon 06 48 15 49 42.