Kring van kerken Overijssel bezoekt RTV-Oost

De kring van kerken Overijssel komt bij elkaar op maandag 3 oktober van 14.00 uur tot 17.00 uur bij RTV-Oost, Hazenweg 25 te Hengelo. Met de bijeenkomst zet de kring de werkbezoeken voort, een formule waar men vorig jaar ook gebruik van maakte. Toen was men te gast bij het provinciehuis in Zwolle, nu kijken de kerken in de keuken bij de regionale omroep.

Vertegenwoordigers van kerken ontmoeten elkaar tenminste één keer per jaar. De organisatie probeert vanuit de diverse kerken die er zijn in Overijssel tenminste één persoon bij de ontmoeting te betrekken. Daardoor kan men elkaar informeren over wat er speelt in de eigen kerk en omgekeerd krijgt men informatie van wat andere kerken in de regio bezighoudt en hoe het toegaat bij partnerorganisaties.

De bijeenkomst wordt dit jaar gehouden bij de studio’s van RTV-Oost. Hoofdredacteur Henk Jan Karsten en journalist geestelijk leven Ina Brouwer zullen met de bezoekers in gesprek gaan over het beleid en de ruimte die men biedt aan kerken. Wie wil meedoen is welkom, na opgave via k.vanderkamp@protestantsekerk.nl

Het programma ziet er als volgt uit:

14.00 uur: Opening
14.10 uur: RTV-Oost en kerken (Cobi Noordhoff)
14.20 uur: Rondleiding (vanuit RTV-Oost)
14.50 uur: Nagesprek ‘kerk en media’
15.10 uur: Ronde langs kerken
                a. Migrantenkerken (Raul Salas)
                b. Andere kerken (inbreng van kerkelijke deelnemers)
15.50 uur: Ronde langs organisaties
                a. Oversticht (Mireille Dosker)
                b. Andere organisaties (inbreng deelnemers)
16.20 uur: Opvang Oekraïners / vluchtelingen
16.35 uur: Wat verder ter tafel komt
16.50 uur: Afsluiting
17.00 uur: Einde