Feestelijke opening van St. Clemenskerk in Steenwijk

De kerkenraad van de protestantse gemeente te Steenwijk organiseert een feestelijke opening van de vernieuwde Grote of St. Clemenskerk in de garnizoensstad. Op vrijdag 25 november ’s middags vindt de opening plaats, is er een gezellig samenzijn en kunnen genodigden de nieuwbouw bezichtigen.

In januari 2011 is door het samengaan van de gereformeerde kerk en de hervormde gemeente de protestante gemeente Steenwijk een feit geworden. Een laatste stap is toen gezet in het samen op weg traject. Een van de afspraken in het proces is toen gemaakt om samen te gaan werken aan een nieuw huis, in de Grote of St. Clemenskerk, een kerkgebouw waarin de protestante gemeente samenkomt en zich thuis mag voelen.

Na een jarenlange voorbereiding van het aanhoren van wensen van de gemeenteleden, het selecteren van een geschikte architect, het aanvragen van een bouwvergunning, etc. etc. is begin 2022 begonnen aan de daadwerkelijke uitvoering van de verbouwing.

Met gepaste trotst nodigt de kerkenraad nu gasten uit voor het bijwonen van de opening van de vernieuwde Grote Kerk. Men kan het resultaat van de verbouwing bekijken op 25 november om vier uur ’s middags.