Luwte in Oudleusen officieel geopend

De protestantse kerk in Oudleusen is officieel heropend. Al weer enkele jaren terug ontstond de behoefte om de consistorie te moderniseren en uit te bouwen. Er is onder meer extra ruimte voor een garderobe gekomen, een toilet voor mindervaliden en meer ruimte voor samenkomsten.

De officiële opening was 12 maart. VechtdalCentraal.nl berichtte daarover. De investering laat zien dat men niet alleen in de locatie Dalfsen investeert, maar ook in de gemeenschap van Oudleusen.

Het geld kwam onder meer uit fondsen, uit de verkoop van de pastorie in Oudleusen en uit onderhoudsreserveringen. De inzet van vrijwilligers zorgde er voor dat de kosten beperkt konden worden gehouden.

De kerk in Oudleusen is niet alleen voor de leefgemeenschap van belang. Het is ook een geliefde locatie om een huwelijksinzegening te houden.

De verbouwde locatie kreeg een nieuwe naam toegewezen: ‘De Luwte’. Iedereen die een idee had voor een naam, mocht een idee insturen. Uit 28 inzendingen is de naam ‘De Luwte’ gekozen.

Bijzonder, zo meldt de website VechtdalCentraal is dat de oude eik die vele jaren toezag op doop, trouw en rouw, nu gezaagd en geschaafd, voortleeft in de prachtige tafels en in de kapstok die een plek in de aanbouw hebben gekregen.

Op de website van de protestantse gemeente te Dalfsen zijn foto's te vinden van het gebouw en de opening van Jan Harm Ramaker en Jolanda van Leussen.