Foto: Reclame voor het werk in Europa op een EU-gebouw vlakbij het kantoor van de CEC (Europese Raad van Kerken)

Vacature bij Europese Kerken


Ineens komen er allerlei vacatures vrij op het oecumenische erf van de kerk. De jongste loot aan de boom van vacatures is de functie van algemeen secretaris van de Europese Raad van Kerken, gestationeerd in Brussel. Eerder werd de vacature in Nederland vrij gegeven als algemeen secretaris bij de Nederlandse Raad van Kerken.

Dr. Jurgen Skov Sorensen werkte de afgelopen vier jaar als algemeen secretaris van de Europese Raad van Kerken. Hij komt uit Denemarken. Na vier jaar besloot hij geen nieuw mandaat te vragen. Hij wil meer tijd hebben voor het contact met de mensen in Denemarken. Hij gaat de komende jaren werken als contactpersoon van een softwarebedrijf voor de kerken. De Europese Raad van Kerken zoekt voor alles een manager en een verbinder. Voor de precieze beschrijving van de vacature (klik hier) en het werk (klik hier).

Klaas van der Kamp is lid van het bestuur van de Europese Raad van Kerken namens de Protestantse Kerk in Nederland. Voor een recent verslag van een bestuursvergadering: klik hier. Voor informatie over de functie kan men bij de vice-voorzitter terecht Frank Kopania (zie verder de doorklikmogelijkheden).