Foto: Na afloop van de theatershow rechts Bastiaan Ragas naast ds. Jan Dirk Wassenaar

Aanbod van vorming en toerusting


De protestantse gemeenten van Hellendoorn en Nijverdal hebben een prachtig aanbod ‘Lerend geloven’ van vorming en toerusting. Onlangs was de theatervoorstelling met Bastiaan Ragas. Volle bak met de inzet ‘In Gods naam’. Ragas neemt de bezoeker mee door de bijbel met muziek van Bach tot Presley, humor en pikante dialogen. Een initiatief samen met de Ontmoetingskerk en Open Hof uit Rijssen.

Nog een greep uit het seizoensaanbod:

* Ds. Aafko de Vries komt spreken over het basisinkomen (13 december);
* Ds. Gert de Ruiter gaat in op mindfullness met Jezus (10 januari);
* Dr. Willem Maarten Dekker behandelt het thema ‘Domweg gelukkig’ (15 februari);
* Alfred Slomp, teamleider uit het Voortgezet Speciaal Onderwijs, vult een avond over ‘God in de supermarkt (28 februari);
* Prof. dr. Martien Brinkman komt spreken over ‘Hoe mijn God veranderde’ (21 maart).

Eigen predikanten verzorgen een drieluik ‘ontmoetingen met bijbelse randfiguren’. Dr. Jan Dirk Wassenaar gaat in op de vrouw van Job; ds. Hans van Dalen stelt Simon van Cyrene centraal en ds. Bertine van de Weg zoomt in op Claudia Procula, de vrouw van Pilatus.

De goed verzorgde gids benoemt verder enkele handen vol bijbelkringen en gesprekskringen. De meeste activiteiten zijn gratis. Enkele uitzonderingen zijn daarop gemaakt. Meest kostbaar is de avond ‘Geloven in glas’. In het knusse glasatelier van Marian Torenbeek in de bossen van Hellendoorn gaan maximaal acht personen een avond aan het werk. Ze gaan zelf stukjes gekleurd glas snijden en op een onderplaat leggen. Vervolgens wordt het kunstwerk n de oven samengesmolten en kan het in een standaard worden gezet of worden opgehangen.