Kunstwerken over de vruchten van de Geest op de Floriade

 

Op de Floriade in Almere in 2022 zijn de kerken uit Almere present met de Tiny Church en een tuin met 12 kunstwerken over de vruchten van de Geest. In de tuin zijn verschillende wandelroutes met vragen over de schepping, de natuur en duurzaamheid. Begin 2021 werden kunstenaars uit heel Nederland uitgenodigd een ontwerp voor één van de vruchten van de Geest in te dienen.

 

Marijke Bolt is één van de kunstenaars. Zij vertelt waarom zij mee doet: “Roel Ottow tipte me over de oproep om een ontwerp voor één van de vruchten van de Geest in te dienen. Het bestuur koos voor mijn ontwerp 'vrede'. Het is een beeld van een duif in beweging. De vleugels uitgespreid als teken dat de vrede van God over ons en in ons komt. Dit beeld had ik een tijd geleden al gemaakt in albast, maar dat is een steensoort, dat buiten snel verweert. Vandaar dat ik het in brons laat gieten. Tenslotte werk ik het beeld bij, zodat het brons in twee tinten tot z'n recht komt.”

De volgende kunstenaars zijn naast Marijke geselecteerd: Marian Torenbeek verbeeldt ‘hoop’, Mathieu Pelletier ‘medeleven’, Johanna Braeunlich ‘zelfbeheersing’ Roelienke van der Snoek ‘geduld’, Cora ten Brinke – Lindhout ‘zachtmoedigheid’, Jos Bregman ‘geloof’, Ingerid Opstelten ‘vreugde’ , Carla Veldhuis ‘goedheid’, Ninette Koning ‘vriendelijkheid’ en Jacqueline Snoek ‘trouw’.


Frans Danenberg van het bestuur Kerk op de Floriade is al maanden bezig met de inrichting van de tuin op het terrein van 50 bij 32 meter. Er komen verschillende wandelroutes met vragen over de natuur, duurzaamheid, leven en geloof in God. Ook komen er planten met Bijbelse namen, helende kruiden en een labyrint. 12 kunstwerken over de vruchten van de Geest krijgen een plaats in de tuin. De rand van de tuin wordt met een 'arboretum' beplant. Firma Donkergroen legt de tuin aan.  Op de website van de Floriade vindt u de kerk hier: https://floriade.com/nl/op-de-expo/nationale-paviljoens/almeerse-kerken/ Aan de Tiny Church wordt inmiddels hard gewerkt. Bekijk hoe de timmermannen aan de slag zijn: https://www.youtube.com/watch?v=djuz5VtuL6c

 

Bezoek


Groepen zijn tijdens de Floriade welkom in de beeldentuin en Tiny Church. Plan je bezoek en meld je aan. Voor jong en oud zijn er suggesties voor de invulling van uw bezoek, dat je kan afsluiten met een bijeenkomst of viering in de Tiny Church. Informatie is verkrijgbaar bij Pieter ter Veen:  06 – 45182316 of via info@fruitfulcity.nl


Mochten particulieren het werk willen steunen, dan kan dat via een gift op bankrek.nr. NL 15 TRIO 0338 7497 64 t.n.v. Stichting Kerk op de Floriade. Of gebruik https://fruitfulcity.nl/doneer/. Elke bijdrage is welkom. Op 14 april 2022 gaan de tuin en de Floriade open!

Foto: Het kunstwerk 'vrede' van Marijke Bolt.