Foto: associatieve foto uit archief

Webinar permanente educatie 


Na een heuse boost, waarbij driekwart van de predikanten en een kwart van de kerkelijke werkers hun studieplannen instuurden, is het stil geworden rond de permanente educatie in de classis Overijssel-Flevoland. Het breed moderamen heeft daarom ingestemd met het aanbieden van een webinar waarin pastores en anderen actuele informatie krijgen over de mogelijkheden tot het opstellen van (bijgestelde) studieplannen. Het webinar vindt plaats op 8 december vanaf 14.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur.

De classis Overijssel-Flevoland behoort bij de koplopers onder de regio’s waar het gaat om ingestuurde studieplannen. De classis hamert steevast op het belang van de permanente educatie. De studie maakt het mogelijk om je vakkennis actueel te houden. En door de onderlinge gesprekken blijf je als pastor flexibel en bij de tijd waar het gaat om theologie en kerkenwerk. Het webinar wil pastores informeren en inspireren om één en ander weer een opfrisser te geven. Ook kerkenraadsleden in bredere zin zijn welkom en kunnen zich laten informeren over de actuele stand van zaken rond permanente educatie.

Ds. Annemiek Boonstra, beleidsmedewerker permanente educatie bij het team vitale roeping van de PKN, zal tijdens het webinar ingaan op het aanbod van de nascholing en op de mogelijkheden subsidie te krijgen voor de educatie.

Ds. Wilbert Dekker, preses van de classis en jarenlang lid van de werkgroep die studieplannen in Overijssel-Flevoland beoordeelde, vertelt over de indruk die ingezonden studieplannen tot nu toe geven, de positieve elementen en de leermomenten.

Ds. Klaas van der Kamp zit het webinar voor en peilt enkele gevoelens bij de deelnemers. Deelname aan het webinar is gratis. Wel moet men zich vooraf opgeven, dat kan tot maandag 4 december. Klik hier. Deelnemers krijgen kort voor de ontmoeting een link thuisgestuurd, waarop ze kunnen inloggen. Johan Kuiper verzorgt de techniek (tel. 0523 785217).

Het programma ziet er als volgt uit:

13.45 uur: Digitale entree
14.00 uur: Opening Klaas van der Kamp
14.10 uur: Twee vragen aan het publiek om de uitgangssituatie te kennen
14.15 uur: Wilbert Dekker over de ervaringen met p.e. in Overijssel-Flevoland
14.30 uur: Mogelijkheid vragen te stellen
14.40 uur: Annemiek Boonstra over aanbod en subsidie
14.55 uur: Mogelijkheid vragen te stellen
15.05 uur: Afsluiting en uitloop
15.15 uur: Einde