Verbinding kerk gemeente

Hoe verbind je kerk en gemeente? De protestantse gemeente te Markelo organiseert daarvoor een zomerprogramma ‘In gesprek met….’ In de kerk. Ds. Deodaat van der Boon, die hulpdiensten verricht in de Twentse gemeente, voert in dat kader op woensdag 21 juli ’s avonds een gesprek met burgemeester mevrouw Ellen Nauta.

De periode kerkmail van de protestantse gemeente brengt dat bericht naar buiten. Mevrouw Ellen Nauta is sinds 2013 burgemeester van de gemeente Hof van Twente. Zij neemt voor het gesprek eigen muziek mee naar de kerk en gaat vertellen waarom ze juist voor deze muziek heeft gekozen. ‘Ellen Nauta is noaber van onze kerk’, zo legt de kerkmail uit. ‘Ze kan genieten van de klank van de kerkklokken’.

Ds. Deodaat van der Boon heeft een voorbereidend gesprek met de burgemeester gevoerd. Daarin kwam aan de orde wat er na corona op haar "to-do-list" staat. Dat de kerk daarbij niet met zijn rug naar de samenleving kan staan, is voor haar een belangrijk punt!

Geïnteresseerden die het gesprek willen bijwonen, zijn welkom op woensdag 21 juli; met inachtneming van de coronaregels. Het gesprek begint om 19.30 uur. Na afloop kan er worden doorgesproken.