Leerlingen mogen uitwijken naar kerk in Dronten

De top van de Protestantse Kerk riep kerken op de deuren te openen voor het onderwijs. De hartekreet werd opgepikt door een christelijk-gereformeerde kerk. De Ontmoetingskerk in Dronten biedt onderdak aan leerlingen van het Almere College.

Dat heeft Omroep Flevoland naar buiten gebracht. Om zo veel mogelijk leerlingen binnen de coronarichtlijnen te kunnen ontvangen, wijkt het Almere College in Dronten uit naar deze kerk en naar een theaterzaal van De Meerpaal.

In heel Nederland kampen de scholen in het voortgezet onderwijs met ruimtetekort, omdat er rekening moet worden gehouden met 1,5 meter afstand. De examenleerlingen van 4 mavo, 5 havo en 6 vwo gaan naar De Meerpaal voor instructies over de eindexamens. De examens gaan er nu anders aan toe dan normaal. Om de slagingskans te optimaliseren kunnen de examenkandidaten bijvoorbeeld de examens meer spreiden, is er een extra herkansingsmogelijkheid en na afloop van het examen kunnen ze een vak laten vallen.


De eerste eindexamens worden vervolgens afgenomen in de Ontmoetingskerk. Volgens de rector van de school hebben verschillende kerken hun gebouw aan hen aangeboden. ''Dankzij de belangeloze inzet van deze organisaties kunnen we toch kwalitatief goed onderwijs blijven geven, ondanks de beperking die de coronatijd ons oplegt. Het is fijn om te ervaren dat de Drontense gemeenschap voor ons klaarstaat als dat nodig is'', aldus rector Suzan Zandbergen voor omroep Flevoland.