Centrum voor Geloof en Werk in Zwolle

Het is één van de pioniersplekken in Overijssel-Flevoland: Het Centrum voor Geloof en Werk binnen de Protestantse Kerk. Ds. Ruilof van Putten richtte het op in 2016. De pioniersplek kwam in Zwolle, waar Ruilof van Putten sinds 2010 als parttime-wijkpredikant verbonden is aan de Sionswijk.

Ruilof van Putten is missionair predikant. Hij rust mensen toe om christen te zijn op hun werk. Hanneke Goudappel heeft er in het Friesch Dagblad van 13 mei een artikel over geplaatst. De pioniersplek heeft nu ook een programma online wat mensen kunnen raadplegen.

Ruilof van Putten werkte jarenlang bij de ABN-AMRO. Op dit moment werkt hij als predikant in combinatie met een baan als adviseur van bedrijven; en hij is - een derde taak - financieel directeur van een boerderij die zijn broer runt in Thüringen.

Ruilof van Putten laat zich in het Friesch Dagblad in kritische zin uit over de bankwereld. Vooral de bonuscultuur moet het ontgelden. ‘De bonussen hebben gezorgd voor een verkeerde focus. Het is als het bekende rupsje-nooitgenoeg: pakken wat je pakken kunt. Voor je het weet heb je een werkcultuur waarin het doel alle middelen heiligt’.

Wie de integrale tekst wil lezen kan terecht op de site van het Friesch Dagblad, klik hier.  

Foto: eigen foto social media van Ruilof van Putten