Foto: intervisie hoeft niet per se om een tafel in een huiskamer of vergadercentrum plaats te vinden; hier een deel van de intervisiegroep van classispredikanten

Vier intervisiegroepen in classis

Overijssel-Flevoland telt vier intervisiegroepen waar pastores collegiaal elkaar stimuleren. Vanuit de classis worden dergelijke groepen aanbevolen. Ze bieden de mogelijkheid mensen aan te scherpen in hun ambtelijke werkzaamheden.

Intervisie is een georganiseerd gesprek, zegt een definitie op internet, tussen zes en acht vakgenoten of professionals. Onderwerp van gesprek is een door een van hen ingebrachte casus over het werk vergezeld door een intervisievraag. Zo functioneren er naast groepen van gemeentepredikanten en kerkelijke werkers intervisiegroepen van classispredikanten.

De inventarisatie in de classis leverde vier groepen op, in onderstaande zin:
a. Groep met onder meer pastores uit Flevoland (contact via bijvoorbeeld Willie Marskamp Emmeloord).  
b. Groep met onder meer pastores uit Twente (contact via bijvoorbeeld Kees Benard Wierden).
c. Groep met onder meer werkers van Gaandeweg-Oost (contact via bijvoorbeeld Remco Veldman Balkbrug).
d. Groep met interesse in Monastiek (contact via bijvoorbeeld Georg Naber Lemele).

Zo af en toe melden zich pastores die ambitie hebben een nieuwe intervisiegroep te vormen. Zij kunnen zich desgewenst melden bij de classispredikant; we kunnen dan bijvoorbeeld een oproep plaatsen in de eflits en op deze website, zodat gelijkgestemden zich kunnen aansluiten. Daar waar intervisiegroepen zijn gevormd, die hier niet vermeld staan of indien gegevens gedateerd zijn, kan men zich vanzelfsprekend melden, zodat we nadere gegevens kunnen toevoegen.