Ringsamenkomsten

Waar zijn de ringbijeenkomsten en wat is de inhoud? Die vraag kwam van verschillende kanten binnen, n.a.v. een bericht in de e-flits van april 2023. Vooral de aanduiding ‘Almelo’ riep vragen op, omdat deze ring in feite in tweeën is geknipt. En dan is het de vraag welk deel bedoeld is. Beter was het geweest de ring te benoemen als ‘ring Rijssen/Enter/Wierden’, want om die hoek van de oorspronkelijke classis Almelo gaat het.

Nog even op rij de ringen die nog aanstaande zijn:

Kampen, 18 april. Komt bij elkaar in de Ontmoeting, Dorpsweg 104 te Wilsum. Vanaf 19.30 uur. Er is onder meer een inleiding van ds. Wim Dekker over ‘kerk zijn in de samenleving anno 2023’ (Samenroepster is ds. Ineke de Kok, Wilsum).

Enschede 11 mei. Komt bij elkaar in de Ontmoetingskerk te Enschede. Er wordt gezongen onder leiding van ds. Hanna Rijken. (Samenroepster is ds. Hennie Marsman, Losser).

Rijssen/Wierden/Enter 16 mei: Komt bij elkaar in de hervormde kerk te Enter. Er wordt gesproken over het boek ‘Dialoog, dans en duel’ van ds. Kees van Ekris. (Samenroeper is ds. Pieter Dekker i.s.m. ds. Wim Geuze en werkgemeenschap).

Recent bij elkaar geweest op 22 maart is de ring Ommen. De ontmoeting vond plaats in Lemelerveld, in de Brugkerk. Het ging over het pastoraat. (Samenroepster is Janny Stegeman).