Zuid-Afrikaan bezoekt Flevoland

Flevoland krijgt bezoek van de 24-jarige Zuid-Afrikaanse theologiestudent Sandile Mnisi. Op woensdag 2 oktober is hij vanaf 19.45 uur aanwezig in de Nieuw Jeruzalemkerk in Emmeloord. Wie met hem in gesprek wil gaan is hartelijk welkom.

Sandile Mnisi is erg betrokken bij de ontwikkelingen in zijn land en verdiept zich daar in met zijn studie. Hij bezoekt Nederland dit najaar om zijn masterscriptie af te ronden. Over zijn motivatie zegt hij zelf: ‘Ik zie mijzelf als een voorganger in de Uniting Reformed Church van Zuid-Afrika. Maar ik zie me nog meer als een zingever voor hen die verdrukt worden, gemarginaliseerd en onrechtvaardig behandeld’.

Steeds meer kerken in Flevoland voelen zich betrokken bij het werk van Kerk in Actie in Zuid-Afrika, zegt Gerdine Klein-Spilt, consulente van KerkinActie, in een toelichting. Deze betrokkenheid is ontzettend belangrijk, want hoewel Zuid-Afrika niet bekend staat als een van de armste landen van Afrika, zijn de uitdagingen groot. Het is een land met een van de hoogste werkeloosheidscijfers onder jongeren ter wereld, jongeren hebben geen positief beeld van hun toekomst, weten niet wat ze met zichzelf aan moeten en belanden al snel in de criminaliteit. Daarnaast zorgt de apartheid nog steeds voor problemen en zijn mensen slachtoffer van discriminatie en landrechtenkwesties.

In Emmeloord zal Sandile de bezoekers verder laten kennismaken met Zuid-Afrika. Welke kansen en uitdagingen ziet hij voor jongeren? En hoe wil hij als toekomstige predikant een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen in zijn land? Wie wil komen is hartelijk welkom op woensdag 2 oktober van 19.45 uur tot ongeveer 21.45 uur in de Nieuw Jeruzalemkerk, Cornelis Dirkszplein 10 in Emmeloord. Organisatoren Cor Hannema (Bant) en Wim Ridder (Dronten) noemen in een bericht als doelgroep: diakenen, leden van zwo- en zendingscommissies, predikanten en geïnteresseerde gemeenteleden.

Aanmelding voor 30 september bij Gerdine Klein:  g.klein@protestantsekerk.nl