Buitenlandse gasten Overijssel

Het Overijsselse deel van de classis krijgt in de veertig-dagen-tijd bezoek van diverse buitenlandse gasten. Ds. Alison Infante Zamora uit Cuba komt op dinsdag 5 maart naar Vroomshoop en op vrijdag 8 maart naar Rouveen, waar hij een dag later mee doet met een actie van jongeren. Ds. Qaisar Julius uit Pakistan is op dinsdag 2 april in Nijverdal. En op 7 april komt Jean de Dieu Munguyika uit Rwanda naar Hardenberg.

De vijf gasten komen in de veertig-dagen-tijd vertellen hoe zij in hun land in actie komen voor een nieuw begin. Uiteraard is er bij alle avonden een vertaler aanwezig, aanmelden is niet nodig.

Ds. Alison is een jonge en bevlogen predikant uit Cuba. Samen met zijn vrouw werkt hij voor de Cubaanse kerk en biedt hij kwetsbare mensen hoop in een vaak uitzichtloos bestaan. De economische crisis in Cuba maakt mensen wanhopig en moedeloos. Samen met gemeenteleden helpt ds. Alison zieken, ouderen en jongeren. En wat bijzonder is: sinds de kerk zich naar buiten richt, groeit ze weer! Ds. Alison Infante Zamora is verbonden aan onze partnerorganisatie Christelijk Centrum voor Reflectie en Dialoog (CCRD). Ds. Alison is op dinsdag 5 maart in Het Anker, Hoofdstraat 35 in Vroomshoop. Inloop vanaf 19:30, het programma begint om 19:45. Op 8 en 9 maart is Alison in Rouveen.

Ds. Qaisar Julius uit Pakistan werkt voor het Open Theologisch Seminarium. Veel christenen in Pakistan voelen zich kwetsbaar en onzeker. Ze zijn een minderheid en behoren vaak ook nog tot de de armste bevolkingsgroepen. Op de bijbelschool van Qaisar leren christenen, onder wie ook veel jongeren, hoe ze sterker kunnen staan in hun geloof. Zo wordt de kerk in Pakistan opgebouwd.

Qaisar komt naar Nijverdal en geeft een toelichting op zijn werk. Aan de hand van liederen, stellingen en vragen wordt het gesprek aangegaan. Een ieder is welkom op dinsdag 2 april, in Het Centrum, Constantijnstraat 7 te Nijverdal. Inloop om half acht, het programma begint om 20.00 uur. 

Jean de Dieu Munguyika is de derde gast, die Overijssel aandoet. Jean de Dieu is sinds 1999 actief voor Mwana Ukundwa. Eerst als vrijwilliger en nu als programmamanager voor het HIV/Aids-programma. Hij zal op zondag 7 april aanwezig zijn in een kerkdienst in Hardenberg – Heemse.

Foto's: 
Boven ds. Alison uit Cuba met zijn gezin
Onder ds. Qaisar Julius uit Pakistan