Ds. Annie Hasker, geestelijk verzorger bij Isala, had als afscheidscadeautje de kerkenraadsleden een presentje doen toekomen (dopppinda's als markering naar een vernieuwde organisatie). Op de achtergrond enkele kerkenraadsleden. 

Kerkenraad Oosterkerk neemt afscheid 

Het was de laatste vergadering van de kerkenraad van de Oosterkerk in Zwolle in de oude samenstelling. Op 5 juni kwam men bij elkaar. Toevallig viel de bijeenkomst samen met het vierjarig bezoek van de classispredikant. Zo kon hij getuige zijn van de laatste keer dat elkaar zag in de oude setting en een hoofdstuk van Zwolse kerkzijn toevertrouwde aan de herinnering. 

Om de Oosterkerk heen zijn diverse stoeptegels met een tekst ter bezinning. Hier 'Arts acceptts death, God doesn't'. Op de achtergrond krijttekeningen van kinderen. 


Meestal is het vierjaarlijks bezoek een moment waarop je als kerkenraad punten noemt waarvoor je dankbaar bent en uitdagingen weergeeft voor de toekomst. In de Oosterkerk is dat eerste historie en met dat laatste is men natuurlijk al langer bezig. De notitie 'Op weg naar Samen Huis van Leven' formuleert de integratie van de Oosterkerk met de Adventskerk. Vanaf 10 september komt men gezamenlijk bij elkaar in een nieuw bestuur. 

En hier nogmaals de krijttekeningen van mensen met vlammetjes. De pinksterboodschap. Bijzonder als je als kerklid onbevangen en nog kerkmelodieën neuriënd naar buiten stapt ontwaar je dit getuigenis. 

De kerkenraden schuiven verder in één, in het kader van de nota over 'Heilige Huisjes' die voor het geheel van Zwolle is vastgesteld. Wijken zijn daarin met elkaar verbonden. Jan Boer van Kerkvitaal heeft het proces begeleid. De samenvoeging van kerkenraden wil niet zeggen dat er op dit moment ook beslissingen zijn genomen rond bijvoorbeeld de gebouwen; Adventskerk en Oosterkerk blijven beiden plaatsen van samenkomst en verdieping. Het team van pastores is al eerder in elkaar geschoven als 'beroepskrachtenoverleg', waarin drie predikanten en drie kerkelijke werkers elkaar spreken en meedenken met de lijnen van de kerkenraad.