Afwisselende lunchconcerten in Borne

Als toerist de Oude Kerk van Borne altijd al willen zien of op zoek naar een inspirerend intermezzo van de dag? Deze zomer worden op de woensdagen in augustus (en dat zijn er vijf dit jaar!) lunchconcerten gegeven in de Oude Kerk. Uiteenlopende musici treden op in deze fraaie middeleeuwse kerk en zullen een gevarieerd programma ten gehore brengen.

Zo begint de protestantse kerk in de textielstad de aankondiging van de concerten die deze zomer plaatsvinden in het monumentale kerkgebouw. Men verwoordt wat wellicht ook in diverse andere plaatsen zo wordt ervaren. Door het bezoeken van een concert ervaart men meer nog dan door het rondlopen en het omhoog kijken naar de gewelven het elan van een kerkgebouw.

De concerten beginnen steeds om 12.30 uur en ze duren een half uur. De Protestantse Gemeente biedt de concerten gratis aan; er is een collecte bij de uitgang.

Francien Post (dwarsfluit) en Corien van den Berg (piano) openen de reeks van concerten op 2 augustus. Thema is: ‘Op reis en de natuur in’. Er klinken werken van Schubert, Roussel, Mouquet en Debussy.


Ronald Moelker en Wolf Meyer (blokfluit) zijn te horen op 9 augustus.


Het Trio C tot de Derde. Carel den Hartog (viool) Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet) laten zich inspireren door Klezmer, Balkan en zigeunermuziek. Zij zijn te horen op 16 augustus.  


Valeria Boermistrova (mezzo) en Henk Linker (orgel) komen 23 augustus aan de beurt. De in Moskou geboren mezzo Valeria Boermistrova geeft op 23 augustus acte de présence, daarbij begeleid door eega Henk Linker, organist van de St-Georgebasiliek in Almelo.


De reeks lunchconcerten wordt deze zomer op 30 augustus afgesloten met Niels Pol (hobo) en Kristel Janssens (fagot).