‘Als polarisatie dichtbij komt’

De Doopsgezinde Gemeente Almere en de Protestantse Gemeente Almere Haven organiseren op 16 september een middag rond het thema ‘als polarisatie dichtbij komt’, in De Goede Rede (Almere Haven).

Jannie Limburg, werkzaam bij de nationale politie, zal een lezing houden over verbindend communiceren op straat. Vervolgens is er de mogelijkheid om via diverse workshops zelf aan de slag te gaan.

Deelnemers kunnen zich laten toerusten in de methode van geweldloze communicatie, of op een creatieve of muzikale manier de verbinding met elkaar aangaan. Naast de workshops die de kerken zelf verzorgen zullen het Huis en de School van de vrede ook een workshop geven. Zij komen vanuit een Soefi-achtergrond. Daarmee krijgt de ontmoeting niet alleen een interkerkelijke achtergrond, maar ook een interreligieuze achtergrond.

Het thema ‘Als polarisatie dichtbij komt’ sluit aan bij een Sire-campagne waarin dezelfde slogan wordt gebruikt. Aanleiding voor het evenement is het begin van de vredesweek, die ieder jaar gehouden in de derde week van september. Meer informatie is te vinden via deze website.