Arjan Plaisier met emeritaat

Ds. Arjan Plaisier (1956) heeft zondag 27 augustus afscheid genomen van de kerkelijke gemeente De Brug in Amersfoort. Hij gaat met emeritaat. Arjan Plaisier is acht jaar scriba geweest van de landelijke synode van de Protestantse Kerk.

Arjan Plaisier (1956) is sinds 1 december 2019 voorganger van De Brug. Dat was hij eerder (2003 - 2008) ook al. In de periode ertussen was hij scriba van de PKN, missionair predikant in Apeldoorn en docent spiritualiteit aan de Protestantse Theologische Universiteit.

 

Hij is getrouwd met Manna. Ooit promoveerde hij op een proefschrift over Pascal en Nietzsche. Er zijn in de loop van de jaren diverse publicaties van hem verschenen. Zijn laatste is 'Zorg voor de ziel' (2020).

Arjan is één van de weinige predikanten die na een periode in de top van de landelijke kerk weer terugkeerde aan de basis: Het gemeentewerk. Zijn voorganger Bas Plaisier deed na zijn werk als scriba werk voor onder meer KerkinActie; hij doceerde in Azië.

In de periode van Arjan Plaisier is de lengte van het landelijke scribaat verlengt van 4 jaar per benoeming naar 5 jaar. Hierdoor – zo was de gedachte – zou het mogelijk zijn nog meer continuïteit in het werk aan te brengen. Ds. René de Reuver, opvolger van Arjan Plaisier, is de eerste scriba die daadwerkelijk na vijf jaar voor een tweede periode van vijf jaar is aangesteld.