Feest van Geest 2022 in Giethoorn, IJhorst-De Wijk en Steenwijk

Het feest van de Geest 2022 heeft als thema ‘In vuur en vlam’. Het wordt op tientallen plaatsen in heel Nederland gehouden in de periode die loopt tot Pinksteren. In Overijssel doen de protestantse gemeenten van Giethoorn, IJhorst-De Wijk en Steenwijk mee.

Het feest van de Geest wil een ontmoeting bieden van beeldende kunst, Pinksteren en architectuur van het kerkgebouw. In de periode vanaf Hemelvaart tot Pinksteren zijn kerken open voor publiek. Kunstenaren presenteren en exposeren nieuw gemaakte kunst.

Anette Wessels en Joepe Bos presenteren hun werk in de protestantse kerk van Giethoorn. In het werk van Joepe Bos zijn allerlei natuurelementen verwerkt. Anette Wessels reikt kleibeelden aan.

Werk van Jitske van der Wal is te zien in de protestantse kerk van IJhorst-De Wijk. Ze vertelt onder meer dat haar reis naar Iran inspiratie heeft gegeven voor het thema ‘in vuur en vlam’.

De Grote of Sint Clemens Kerk in Steenwijk heeft werk van vier kunstenaars: Marcelle van der Leeuw, Anne Mercker, Harm Visserman en Jo Ziel. Harm Visserman, om één van de schilders naar voren te halen, heeft jarenlang bij de gemeente gewerkt en was voorzitter van de kerkenraad in Oldemarkt. Hij heeft na zijn pensionering zijn hobby tot professionele allure weten uit te bouwen. Marcelle van der Leeuw verzorgt naast schilderijen meubel- en houtkunst.

Het is mogelijk om een tocht langs diverse kerken te maken. Noord-Overijssel sluit daarbij goed aan op Zuid-Drenthe, met kunst in kerken als: Wapserveen, Vledder, Nijeveen, Meppel, Kolderveen-Dinxterveen, Havelte en Diever.

Klik ook hier.