Favier met Passion in Hengelo

In aanloop naar de landelijke Passion organiseert de Protestantse Kerk in de Veertigdagentijd: ‘The Passion 40daagse’. Gemeenten in heel Nederland organiseren kleinschalige en persoonlijke concerten en een paaswake rond een replica van het bekende witte Passionkruis.

In de protestantse gemeente te Hengelo haakt men daar op in. Met het thema ’Alles komt goed?!’ brengt de Waterstaatkerk een concert met Rob Favier op 2 april. Rob Favier is entertainer, theoloog en liedjesschrijver en haakt in op het landelijke thema van de PKN.

Paaswake

De protestantse gemeente houdt de avond daarvoor, op vrijdagavond 1 april, van 19.30 tot 21.00 uur een paaswake. Voor de kerk zal een groot wit lichtend kruis worden geplaatst, zodat het kruis licht uitstraalt naar de hele stad. De deuren van de kerk zullen uitnodigend open staan voor een ieder om binnen deel te nemen aan het ‘plein van hoop’, Binnen in de kerkzaal is ruimte om een kaarsje aan te steken, een wens of gedachte op te schrijven rond het thema ‘alles komt goed?!’ Ook andere vormen van bezinning of inspiratie worden aangeboden op dit plein van hoop. 

 

Kaartjes voor het concert van Rob Favier kosten € 10,- per stuk en kunnen hier besteld worden. Het concert begint om 20.00 uur.