Speeddates bij gemeenteleden

Het is in de tijd van de coronacrisis lastig om de gemeenschapsband van de gemeente invulling te geven. In Heino hebben ze er een originele aanpak voor gevonden met het oog op Pinksteren. Er wordt gemeentezang uitgezonden en daarbij krijgt de kijker op een film gezichten in beeld van gemeenteleden, die één woord tekst omhoog houden. Terwijl je luistert naar gezang Lied 146c, zie je een vrouw met het bord ‘Alles’, een vrouw met het bord ‘wat’, een derde met het bord ‘adem’, een vierde met ‘heeft’ enzovoort. De mensen die je in beeld ziet, zijn natuurlijk allemaal vertrouwde Heinoërs. 

De predikanten trekken zelf langs de deuren om een foto van de mensen te nemen met een tekstbord. Eén van de predikanten vertelt: ‘Het werkt geweldig goed. Ons hoofddoel is mensen kort spreken. Ik en mijn collega trekken door de straten en bellen overal bij de reguliere kerkgangers aan. We zetten ze op de foto en maken nog een kort filmpje waarin ze iedereen gezegende pinksterdagen toewensen (dat vertonen we aan het einde van de dienst)’.

Kerndoel van het idee is, dat er korte gesprekken bij de voordeur kunnen zijn. ‘Is er meer aan de hand, dan hebben we een goede reden om later terug te bellen...’, aldus één van de pastores.