Mudraise tegen slavernij

Negen Enterse vrouwen gaan door de modder tegen de slavernij in Ghana. Onder die kop brengen kranten als Tubantia TC en het Algemeen Dagblad donderdag 25 juni het bericht van een mudraise (actievoering met modder als ingrediënt) in de Twentse plaats.

De vrouwen willen met sponsoring 1500 euro per persoon ophalen. Er was een dienst in de gereformeerde kerk over slavernij waarin mensen op de mogelijkheid van donoren werd gewezen. Er is een hindernisbaan bij De Waarf aan de Regge gemaakt waar de noodzakelijke rondjes worden gemaakt. Het gaat plaatsvinden op 27 juni vanaf 10.00 uur.

De mudraise valt in de week dat in Amsterdam en andere steden het Keti Koti wordt gevierd, het ‘breek de ketenen’, waarin mensen vieren dat in 1863 de handel in slavernij door Nederlanders werd afgeschaft. In de aankondigingen van de mudraise wordt daar overigens niet naar verwezen. De focus is op de actuele slavernij.

Op de website schrijven de initiatiefnemers: ‘Miljoenen mensen leven in slavernij. Zij worden misleid, misleid en misbruikt. Slavernij moet stoppen. Sta daarop op tegen deze misdaad en ga voor de slachtoffers van slavernij door de modder. Doe mee met de MudRaise 2020 of steun een deelnemer’.

Voor meer informatie of donaties voor het Enter for Justice team van Mudraise 2020: mudraise.nl/enter-for-justice#team