Tafel Hardenberg op tv

De KRO-NCRV zendt op maandagavond 24 december beelden uit van de Tafel van Hoop die in de protestantse gemeente Hardenberg-Heemse is gehouden. Wie wil kijken kan om 23.05 uur terecht op Nederland 2 bij het programma Hart en Ziel.

De filmploeg was aanwezig op dinsdag 18 december, toen het college van diakenen en ZWO (Zending, Werelddiakonaat en Ontwikkelingssamenwerking) zo’n tachtig mensen welkom kon heten in De Esch in Heemse. Er was een maaltijd georganiseerd om vluchtelingen uit het azc te laten ervaren dat de kerkelijke gemeenschap oog voor hen wil hebben.

Veel vluchtelingen voelen zich vaak eenzaam en dat terwijl bekend is dat persoonlijk contact belangrijk is voor een succesvolle integratie. Vluchtelingen en gemeenteleden konden elkaar ontmoeten terwijl ze genoten van de verschillende gerechten, die waren klaargemaakt.

Ds. René de Reuver, scriba van de Generale Synode van de Protestantse Kerk en de heer Karel Jungheim, beleidsmedewerker vluchtelingenwerk van Kerk in Actie waren aanwezig, en ook Ayold Buyt was er; hij is voorzitter van het buddyproject en de werkgroep diaconaal platform.

Aan de Tafel van Hoop namen 50 vluchtelingen deel en 30 gemeenteleden. Berichten over de tafel zijn onder meer te vinden op de website Hardenberg.nu.