Foto: sfeerfoto van Kerst in Oud-Kampen 

Deel van vluchtelingen kreeg onderdak dankzij de kerk


Het kerkelijk netwerk heeft in 2023 bijna 90.000 overnachtingen helpen realiseren voor mensen wie geen plek kregen in Ter Apel. Dat schrijft John W.R. van Tilborg, directeur van Inlia in een kerstboodschap aan de diverse partners.

John van Tilborg memoreert in zijn brief de ellende die nu al twee jaar aanhoudt bij Ter Apel. ‘We nog steeds niet in staat een minimale norm van fatsoenlijke opvang te bieden. Terwijl er voldoende plekken zouden kúnnen zijn’. De directeur van Inlia wijst vervolgens op de politiek, die geen regeling tot spreiding en opvang weet te organiseren.

Van Tilborg roept vervolgens op de hand in eigen boezem te steken. ‘Hebben wij voldoende aan de bel getrokken bij bestuurders? Hebben wij erop aangedrongen dat zij hun verantwoordelijkheid nemen? Hebben wíj onze verantwoordelijkheid genomen? Welke keuzes hebben wij gemaakt?’

Van Tilborg wijst op de protestantse diaconie in Gouda. Men deed daar de boodschap uitgaan: ‘Als alle kerken morgen hun deuren openen, hoeft niemand buiten te slapen’.