Bijzondere muziek in regionale kerkdiensten

De regionale omroepen brengen al wekenlang iedere zondag een kerkdienst op de televisiezender. Als we de uitzendingen van zondag 17 mei bekijken, was het de muziek die uit onverwachte hoek kwam. RTV-Oost had de orthodoxe klanken vanuit een Russisch-Orthodoxe Kerk in Deventer. Friesland kwam vanuit een andere hoek met de bekende zanger Syb van der Ploeg, die drie liederen vertolkte, waaronder zijn bekende hit 'in nije dei', maar ook meer kerkelijk getoonzette liederen als 'Ga nu heen in vrede' en de in het Fries gezongen tekst 'Foar elk op'e wrâld in plak oan é tafel' uit het liedboek. In Zeeland was het Leger des Heils één van de organisatoren en dus klonk daar veel koperwerk in de begeleiding van de dienst. Bij de baptisten in Lelystad tekende een gezin uit de baptistengemeente van Emmeloord voor de muziek en ook de zoon en dochter van voorganger Fritz Kaiser waren te horen. We geven een foto-impressie. 

Omroep Flevoland met de muziek vanuit De Hoeksteen in Lelystad

RTV-Oost met stemmige orthodoxe muziek

Omroep Zeeland met koper van het Leger des Heils

Ds. Henk Mijnders uit Zwolle (christelijk-gereformeerd) verzorgde de overdenking over de Samaritaanse vrouw vanuit Deventer.

Priester Theodoor van der Voort sprak een zegen uit vanuit Deventer in bewoordingen vertrouwd voor zijn kerkgenootschap.

Voorganger Fritz Kaiser uit Lelystad met de helm van het geloof en het anker voor zich op het spreekgestoelte.

In Zeeland vertelde één van de ondernemers over de zorgen die ontstaan door het uitblijven van de toeristen