Kerstnachtdienst in streektaal

RTV-Oost maakt op 22 december opnamen van de kerstnachtdienst in de streektaal vanuit de gereformeerde kerk in Zwartsluis. De opnames vinden plaats vanaf 19.30 uur. De kerk gaat open om 19.00 uur.

Het belooft een prachtige dienst te worden. Op zaterdag 24 november is de doorloop geoefend. Het begint met een processie vanuit twee hoeken van de kerk, met in de ene rij vier kinderen van het kinderkoor, de ouderling van dienst Barend Vinke en Klaas van der Kamp; in de andere rij drie kinderen, vicaris Ronald Cornelissen en mensen van RTV-Oost.

De dienst wordt geleid door ds. Klaas van der Kamp en vicaris Ronald Cornelissen verzorgt de verkondiging. Annet Nikamp is de soliste. En Berto Smelt is organist. Het korps Voorwaarts verleent muzikale ondersteuning. Het kinderkoor staat onder leiding van Aletta Jansen. Thema voor de dienst is: Dat ha’we neet edach.

De dienst in de streektaal wordt op kerstavond en met de kerstdagen diverse keren uitgezonden via RTV-Oost.

Na afloop van de oefeningen in Zwartsluis hebben Ronald Cornelissen en Klaas van der Kamp een filmpje opgenomen waarin ze de actie van RTV-Oost promoten om geld te geven voor de voedselbank. Ongeveer tien procent van de bevolking in Overijssel (en elders in Nederland) is niet in de gelegenheid een speciaal tintje te geven aan kerst, omdat ze over onvoldoende financiële middelen beschikken. De voedselbanken vragen mensen een virtueel voedselpakket te kopen. De opbrengst komt ten goede van de mensen die wel een extraatje kunnen gebruiken met de feestdagen.

Foto: het keenderkoor oefent
Voor voedselbankactie: klik hier