Follow the light in Almelo


Ieder die dat wil kan op donderdagavond 21 november 2019 deelnemen aan Follow the light in Almelo. De kerk wordt op dit avond uitsluitend verlicht met kaarsen.

Mensen worden op straat uitgenodigd in de kerk een eigen lichtje aan te steken. Van zeven uur ’s avonds tot half tien (21.30 uur) is de Grote Kerk open. Vrijwilligers gaan het stadscentrum in om belangstellenden te nodigen. Die krijgen het kaarsje aangeboden.

De organisatie licht toe: ‘In de kerk vinden zij licht in de duisternis. Je mag door de ruimte naar voren lopen, het eigen kaarsje aansteken en toevoegen aan de vele lichtjes die anderen al op de trappen van de koorruimte hebben geplaatst. Stilte wordt afgewisseld met stemmige muziek ter plekke uitgevoerd. Je kunt even tot rust komen van een drukke dag, een moment van bezinning nemen’.

De protestantse gemeente heeft in 2017 voor het eerst een dergelijke editie van Follow the light opgezet. Het is een van de activiteiten waarmee de protestantse gemeente de kerk een meer open karakter wil geven. In de aanloop naar de laatste zondag voor de advent, de dag waarop de overledenen worden herdacht, deelden leden van de protestantse gemeente toen voor de eerste keer op straat kaarsen uit en nodigden mensen uit die mee te nemen naar de kerk.