Motordienst in Ommen

De gereformeerde kerk van Ommen houdt op zondag 5 mei ’s middags om 17.00 uur een speciale motordienst. Het gaat om een viering georganiseerd door de christelijke motorclub CMA (Christelijke Motorclub Associatie). Motto voor de dienst is ‘vrijheid’, refererend aan Bevrijdingsdag en aan het vrije gevoel waarmee motorrijders worden geassocieerd.

De Stentor bericht over de kerkdienst en begint met: ‘De 60-jarige predikant Kest Jelsma staat zondag in zijn motorpak te preken in Ommen. Met twee motoren opgesteld tussen de kerkbanken’.

Evert Martens vertelt in een inleiding op de dienst over de motorclub CMA. Het gaat om een organisatie die de passie van motoren en de passie van geloof met elkaar verbindt.

 Naast Nederlandstalige liederen zoals het openingslied ‘Welk een vriend is onze Jezus’ zijn er ook Engelstalige liederen te horen, waaronder het lied Pride (in the name of love) van de band U2. De collecte is voor Kerk in Actie (noodhulp) en voor het CMA-doel ‘Hope for the highway’, een bijbelproject waarbij men bikers in contact wil brengen met de bijbel.