Voorlichting over Kerkproeverij 2019 

Tijdens de vierjaarlijkse bezoeken aan kerkenraden komt het fenomeen van de Kerkproeverij regelmatig voorbij. Kerkenraadsleden vragen dan: ‘Hoe motiveren we mensen om een kerkdienst te bezoeken?’ Het antwoord is eenvoudig: ‘Nodig mensen persoonlijk uit’. En dan voelen we ons allemaal even wat onhandig. Want we zijn dat niet gewend om mensen uit te nodigen voor zoiets gewoons als een kerkdienst.

De campagne van Kerkproeverij wil mensen daarin begeleiden. Op vrijdag 12 april is er voorlichting hoe je zo’n actie kunt opzetten. Iedereen is welkom van 10.00 tot 16.30 uur in het EO-gebouw in Hilversum. Meer informatie en aanmelding is mogelijk via www.kerkproeverij.nl Je krijgt goede inleidingen, een gratis lunch, vele mensen die zich op een zelfde manier laten inspireren als jij om je heen en aan het einde van de dag : zin in de uitvoering op 29 september 2019.

Prof. dr. Erik Borgman, bekend om zijn boeiende stijl van spreken, spreekt over een gastvrije kerk. Verder zijn er diverse workshops. Leuk detail voor Overijssel en Flevoland: Piet-Cees van der Wel (jawel, zoon van één onzer collegae in de classis, zijn vader in Hardenberg leerde het vak van hem) helpt mensen in één van de workshops bij het vloggen.