Foto: links ds. Jan Dirk Wassenaar, rechts dhr. Johan Kuiper

In het Flevolands Archief

Dhr. Johan Kuiper en ds. Jan Dirk Wassenaar, de beide scriba’s van de classis, reisden maandag 19 februari af naar Lelystad, waar zij zich in het gebouw van het Flevolands Archief tot weinig inspirerende arbeid zetten: een enorme hoeveelheid archiefmateriaal moest van plastic, nietjes en paperclips worden ontdaan.

Onlangs heeft de classis Overijssel-Flevoland het archief van de voormalige classis Flevoland en rechtsvoorgangers overgedragen aan het Flevolands Archief. Voorwaarde was, dat het materiaal ‘schoon’ aangeleverd zou worden.

Daarnaast hebben de heren Kuiper en Wassenaar vanaf 2018 ook de archieven van de voormalige classes in Overijssel verzameld. Uit allerlei hoeken en gaten (lees: vanaf allerlei zolders) kwamen tientallen dozen – vele meters materiaal. Die bescheiden zijn inmiddels overgedragen aan het Historisch Centrum Overijssel te Zwolle.

De heren Kuiper en Wassenaar kregen hun werk op 19 februari in Lelystad niet af. Ze zullen het binnenkort voortzetten. Ze prijzen hun opvolgers gelukkig: vandaag de dag wordt materiaal digitaal bewaard, zonder plastic, nietjes en paperclips.