Afscheid Westerkerk Bergentheim

De protestantse gemeente te Bergentheim neemt afscheid van de Westerkerk. Dat meldt de website van de gemeente en in navolging van de site is het bericht geplaatst in onder meer de lokale krant De Toren, in de Stentor en in het Reformatorisch Dagblad.

De Protestantse gemeente beschikt over twee kerkgebouwen, de Oosterkerk en de Westerkerk. De vieringen werden lange tijd om en om in de kerken gehouden. Een werkgroep ‘Afscheid Westerkerk’ maakt nu op de website bekend dat men met onder meer een open huis en een avondmaalsviering.

De kerk is sinds 1951 in gebruik als kerkgebouw. Op zaterdag 21 januari is er open huis van 11 tot 15. Men kan nog een keer door de kerkzaal lopen en door de bijgebouwen. ER is muziek, er zijn filmpjes en foto’s. Voor de basisschoolkinderen is er een kleur- en tekenwedstrijd. Op zondag 22 januari zijn er twee vieringen om 10 uur is er een viering met als thema ‘Aan tafel’ en het heilig Avondmaal zal worden gevierd. Vervolgens is er gelegenheid om koffie te drinken en om 12.30 uur kan men samen de lunch gebruiken. ’s Middags om 14 uur is er een tweede viering in het teken van het afscheid.

Eerder werd al bekend dat er om de Westerkerk heen woningen worden gebouwd en dat de kerk zal blijven staan en in gebruik komt voor kinderopvang. Het was aanvankelijk de bedoeling om twintig woningen om de kerk heen te bouwen. Dat is teruggebracht naar tien woningen, waardoor een monumentale boom en vier waardevolle bomen achter het terrein en de kerk behouden kunnen worden.