Materiaal voor Palmpasen

Ds. Marjo Jonker en stagiaire Mirjam Visser hebben voor de Lutherse Kerk van Zwolle een programma gemaakt wat ze toesturen aan de kinderen van de kerk. Het vervangt de klassiek Palmpasenoptocht door de kerk. Door het materiaal op te sturen kunnen de kinderen thuis werken aan Palmpasen. Ze vragen de kinderen om een foto op te sturen t.b.v. de website. En ze vragen de kinderen om hun palmpasenstok voor het raam te plaatsen. En dan op zoek te gaan naar andere palmpasenstokken die andere kinderen voor het raam plaatsen. Zo ontstaat er iets van een Palmpasenopzoektocht. 

 

De Lutherse Kerk is een streekgemeente. Daarom sturen de pastores het materiaal naar de thuisadressen. Marjo Jonker en Mirjam Visser schrijven: ‘Misschien vinden anderen het materiaal bruikbaar: voel je vrij om het te gebruiken op welke manier ook. Het zou fijn zijn als in andere gemeenten ook kinderen een palmpasenstok maken en die voor het raam plaatsen. En ook op zoek gaan naar andere palmpasenstokken in de buurt. Dan kan er een anders soortige ‘optocht’ en verbondenheid ontstaan: een palmpasenopzoektocht. In de hoop dat volgend jaar Palmpasen weer met velen in de kerk gevierd kan worden’.

 

Palmpasenstokken

  • De stokken  maken is een leuk werkje. Willen jullie van jullie stok een foto maken. Of een filmpje van als jullie stok klaar is. Misschien kun je het toesturen naar de site van de kerk.
  • De stokken kunnen jullie, als ze af zijn, voor het raam plaatsen. We gaan proberen of veel kerken in de omgeving Palmpasenstokken gaan maken en of de kinderen de die ook voor de ramen plaatsen.

Dan kun je, als je een ommetje fietst door dorp/stad/wijk tellen hoeveel palmpasenstokken je ziet.

 

Materiaal

Mirjam Visser, de stagiaire van de Lutherse Kerk, heeft materiaal bij elkaar gezocht  t.b.v. thuiswerk voor Palmpasen.

Daarnaast hebben we het boekje voor Palmpasen klaargemaakt voor 2020.

Dat materiaal is in de bijlagen te vinden.

  • Boekje voor het maken van de Palmpasenstokken met lied, info, en meer.
  • Knutselen over de intocht.
  • Kleurplaten
  • Verhaal

 

Spullen om stokken te maken

1 Sommige dingen zijn vast wel voorhanden in de tuin:

-              Stok: De stokken voor de Palmpasenstok kun je zoeken in de tuin of in het bos. Met een touw kun je ze aan elkaar bevestigen. Maar misschien heb je ook nog wel een stok van vorig jaar – handig.

-              Groene takjes (buxus of zo uit de tuin)

-              Bloem – uit de tuin of uit de vaas. Al zijn narcissen natuurlijk heel mooi aan de stok.

 

2 Andere dingen die je nodig hebt zijn:

-              Versiering – crepepapier

-              Paaseitjes

-              Streng rozen, met een stukje ijzerbinddraad, of eventueel naald en draad

-              Pinda’s – ook rijgen met ijzerbinddraad – heel handig.

-              Mandarijn

-              Haantje

Materiaal

Mirjam Visser, de stagiaire van de Lutherse Kerk, heeft materiaal bij elkaar gezocht  t.b.v. thuiswerk voor Palmpasen.

Daarnaast zijn er boekjes voor Palmpasen klaargemaakt voor 2020. Gelet op het format hebben we niet alles op deze website kunnen opnemen. We volstaan met twee kleurplaten. Voor de liefhebber: wellicht is er bij de Zwolse predikante via de mail een boekje opvraagbaar voor het maken van de Palmpasenstokken met lied, info, en meer;  knutselinstructies over de intocht; en een doorlopend verhaal.