Plaats een link op de homepage

Bij dezen doen we een oproep om een linkje naar de website www.klaasvanderkamp.nl op de homepage van uw kerkelijke gemeente te plaatsen. Met zo’n linkje kunnen mensen direct doorklikken naar het laatste nieuws uit de classis. Daarmee wordt het werk van de classis vertrouwder bij de mensen en tegelijk kan de betrokkenheid bij het geheel van de kerk groeien.

Er zijn verschillende gemeenten die al zo’n linkje hebben geplaatst. De protestantse gemeente Haaksbergen is daarvan een voorbeeld. Haaksbergen heeft een eigen webmaster Ad Oostlander, die zorgt voor een actuele site, waarop je allerlei achtergronden vindt bij het kerkelijke leven in – wat wel heet - ’t Asschedorp waar ds. Job Stein als predikant werkt. Je leest er over gastpredikanten, waar ze vandaan komen en waar ze hun focus hebben, je leest er over belastingvoordelen bij giften en er is rechts op de pagina een duidelijke verwijzing naar de website van de classis(predikant) en naar de landelijke kerk. Zie: https://www.pkn-haaksbergen.nl/

Hoe doen ze dat in Haaksbergen? Ze hebben een kopje ‘Nieuws’, daaronder geven ze een regie-aanwijzing ‘(klik op icoon hieronder)’. En ze tikten in ‘Classis Overijssel-Flevoland’. Ze plakten een plaatje in. Vervolgens hebben ze de homepage (dat is beter dan een onderliggende site) gedefinieerd door eerst op www.klaasvanderkamp.nl te gaan staan, dat te definiëren en dan op het icoontje te staan en het daaronder te plakken. Met de landelijke website hebben ze die oefening herhaald. Bij de classis hebben ze ook nog expliciet verwezen in tekstwoorden naar de website van de classispredikant. Het ziet er dan als volgt uit:

Nieuws
(klik op icoon hieronder)
Classis Overijssel-Flevoland

E-flits per maand van Ds. Klaas van der Kamp (classis Overijssel Flevoland predikant) met informatie over en activiteiten voor de classis en de regio. Klik hier 

Landelijk kerknieuws


Er zijn ook andere mogelijkheden natuurlijk. In Vollenhove hebben ze bijvoorbeeld helemaal onderaan een blok met ‘externe links’. Daarin plaatsen ze onder meer PKN en classis (zie hier).

In Kuinre heeft men het logo hierboven overgenomen en op de voorpagina geplaatst. En in Delden heeft men na een oproep een eigen logootje ontwikkeld en op de homepage geplaatst: 


Nieuws vanuit de classis Overijssel-Flevoland komt in de volle breedte beschikbaar via deze website: www.klaasvanderkamp.nl Goed om te weten: De classis Overijssel-Flevoland heeft daarnaast ook een officiële site. Deze richt zich met name op impressies van vergaderingen en formele achtergrondsdocumenten zoals een huishoudelijk reglement. Voor informatie daarover: klik hier.