Cursussen kerkrentmeesters 2020

Er staan cursussen voor de deur voor kerkrentmeesters. Twee avonden voor beginnende kerkrentmeesters. Eén avond voor gevorderden. De Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer en de Protestantse Kerk werken hierin samen.

De cursus kerkrentmeester staat op de rol voor 16 en 30 maart 2020 in Nijverdal en voor 25 maart en 8 april 2020 in Kampen. De cursus voor gevorderden vindt op 23 april in Kampen plaats en op 20 april in Wierden. De avonden worden gehouden van 19.30 uur tot 22.00 uur.

Kerkrentmeesters voeren het beheer over de materiële zaken in de kerk en beslissen mee op beleidsniveau. Een mooi ambt om te mogen vervullen! De training Kerkrentmeesters helpt cursisten om nog meer van waarde te zijn voor kerkenraad en gemeente.

De cursus biedt vaardigheden en kennis om een goed en gezond kerkrentmeesterlijk beheer te voeren. De avond geeft inzicht in het takenpakket van kerkrentmeesters binnen de protestantse kerk.

De cursus voor gevorderden gaat in op meer specialistische vragen. De cursus biedt de gelegenheid om te sparren met routiniers van andere colleges. De training geeft verdieping en antwoorden op soms lastige vragen.

De beleidsondersteuners van de Classicale Colleges voor de Behandeling van Beheerszaken verzorgen deze training. In Overijssel is dat Theo Trox en in Flevoland nog voor even (hij gaat met pensioen) Gerrit van den Bosch.

De kosten worden voor het grootste deel door de landelijke kerk gedragen. Deelnemers betalen 40 euro voor twee avonden en 20 euro voor één avond.
https://www.protestantsekerk.nl/training/kerkrentmeesters/
https://www.protestantsekerk.nl/training/kerkrentmeesters-voor-gevorderden/

Foto: Kerk in Hellendoorn