Foto: een deel van het bezoek bij RTV-Oost tijdens een eerdere kring (archief)

Aanmeldingen voor de kring van kerken Overijssel en de kring van kerken Flevoland


Zowel in de provincie Overijssel als in de provincie Flevoland is er een kring van kerken gevormd.  De kring bestaat uit voorgangers en andere ambtsdragers van verschillende kerken. Wie er bij wil zijn kan zich melden. Zolang de zaal groot genoeg is om mensen te ontvangen, krijgt men een uitnodiging. Daarbij wordt geprobeerd zoveel mogelijk diversiteit van kerken aanwezig te laten zijn.

De kring van kerken Overijssel en de kring van kerken Flevoland is in 2018 opgericht. Initiatiefnemer was de nieuw gevormde protestantse classis Overijssel-Flevoland. Doel van de kring is het uitwisselen van ervaringen van verschillende kerken en het gezamenlijk naar buiten treden richting regionale en provinciale instellingen, zoals de regionale omroep, het provinciebestuur en regionale ziekenhuizen.

In 2023 komen de kringen weer bij elkaar. Op 6 oktober ’s middags van 14.00 tot 16.30 uur staat de bijeenkomst van de kring Flevoland gepland; op 13 oktober – een week later – ’s middags van 14.00 uur tot 16.30 uur de kring Overijssel. Vaak wordt als locatie gekozen voor een plek waar een verhaal bij zit. Zo waren de kringen afgelopen jaar te gast bij de regionale omroepen. De groep in Flevoland is dit keer te gast bij de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen van de Laatste Dagen (Mormonen) en de kring Overijssel komt bij elkaar bij Monumentenwacht in Zwolle.

Wie er bij wil zijn, kan zich melden via k.vanderkamp@protestantsekerk.nl Men krijgt daarna bericht of er nog ruimte is. Als men kan komen, volgt er ook een meer gedetailleerde agenda.

Om een idee te hebben wat er gebeurd, kan men een impressie inzien van een eerdere bijeenkomst.
Klik hier voor de bijeenkomst van de kring van kerken Flevoland in 2022 (locatie: Omroep Flevoland).
Klik hier voor de bijeenkomst van de kring van kerken Overijssel in 2022 (locatie: RTV-Oost).