Inspiratiedag 'Groen Geloven' in Zwolle op 5 oktober volgeboekt

De inspiratiedag 'Groen Geloven' in Zwolle, waarover we eerder berichtten, is twee maanden voordat het evenement wordt gehouden al geheel uitverkocht. Zo’n 530 bezoekers meldden zich aan en meer mensen kunnen er niet geplaatst worden. De belangstelling laat zien dat de combinatie van geloof en duurzaamheid velen aanspreekt. Dat bericht de website Groen Geloven. Eerdere evenementen rond duurzaamheid, GroenGelovig en GroeneKerkendag konden respectievelijk 130 en 230 bezoekers verwelkomen.

Groen Geloven bestaat uit speeches, verdiepende colleges en workshops. Hoofdsprekers zijn onder andere klimatoloog en weerpresentator Reinier van den Berg en theologe en auteur van het boek Groene Theologie Trees van Montfoort. 

 

In een workshopronde kunnen deelnemers meer te weten komen over allerlei duurzame initiatieven en praktische leefstijlkeuzes. Ook helpt een quickscan hen te ontdekken hoe groen hun kerk is en welke duurzame acties bij hun kerk(tuin) passen.
 
Groen Geloven is een initiatief van GroenGelovig en GroeneKerkenactie. Daarin participeert de Protestantse Kerk in Nederland via Kerk in Actie. Andere organisaties die het initiatief ondersteunen zijn onder meer Tear, Laudato SI werkgroep Nederland, Micha Nederland, het CGMV en het CCA. Ook een enkele politieke partij (ChristenUnie) en een mediapartner (Evangelische Omroep) werken mee aan het initiatief.