Bijzonder koppel Ragas en Van Nieuwpoort in Hengelo te gast 

Het is een bijzondere combinatie, die tekent voor het boek ‘Jezus Waarom?’ Dat zal ongetwijfeld één van de redenen zijn dat uitgeverij Prometheus het boek afgelopen najaar heeft uitgebracht. Bastiaan Ragas en Ad van Nieuwpoort komen er 18 april over vertellen in de Waterstaatkerk in Hengelo.

De auteurs nemen de lezers mee door de Bijbel en duiden hoe die verhalen voor iedereen ook nu van grote waarde kunnen zijn. Je hoeft er alleen nog maar voor open te staan. Vragen als “Wie of wat is God?”, “Wat is de Bijbel voor boek?”, “Welke samenhang is er tussen het Oude en Nieuwe Testament?” en “Waar komt de figuur Jezus vandaan?” worden in het boek besproken.

Zangeres en gitariste Niki Jacobs zorgt in Hengelo voor de muzikale begeleiding. Zij zingt al meer dan twintig jaar Jiddische liederen. Vanuit een diepe fascinatie voor haar familiegeschiedenis groeide haar passie voor de Jiddische muzikale traditie
.

Meer informatie, o.a. over de kaartverkoop, is te vinden op: https://waterstaatskerk-hengelo.nl/jezus-waarom/. In de voorverkoop kosten de kaarten 7 euro. De lezing past bij een gang die Bas Ragas en Ad van Nieuwpoort maken door Nederland; zo doen ze op 15 april bijvoorbeeld Het Noordik Lyceum aan in Almelo. 

 

Nog enkele – misschien minder bekende – details over de auteurs om lezers van dit bericht te prikkelen: Bas Ragas is bekend van talloze televisieprogramma’s en theatervoorstellen. En misschien ook wel vanwege zijn huwelijk met Tooske Breugem die hij tijdens de musical De 3 Musketiers leerde kennen en met wie hij vanaf 2008 een tijdlang in Giethoorn woonde totdat ze de woning in 2015 hebben verkocht. 

Ds. Ad van Nieuwpoort is zelf zoon van een dominee en groeide op in onder meer Nunspeet, van waaruit hij het Lambert Franckens College bezocht in Elburg, waar hij nog les maatschappijleer heeft gekregen van de huidige classispredikant van Overijssel-Flevoland, ds. Klaas van der Kamp. Ter gelegenheid van zijn 25-jarig ambtsjubileum op 28 november 2021 werden Van Nieuwpoort, na afloop van de ochtenddienst in de Duinzichtkerk, de versierselen uitgereikt van Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd Van Nieuwpoort toegekend voor zijn inspanningen om op tal van podia binnen en buiten de kerk de christelijke en Bijbelse traditie te vertalen naar de maatschappelijke thema's van vandaag en voor zijn vrijwilligerswerk voor verschillende organisaties en stichtingen.